Äntligen....

Idag kom den då upp - O's disco lampa som han bland annat fick i födelsedagspresent för ca ½ år sedan.
Har tjatat på T till leda känns det som - *förlåt"

Hade en hel del småfix som T har hjälp till med här hemma, så en sak till, mer eller mindre.



På eftermiddagen

Foto: Privat

 


På kvällen

Foto: Privat


Dagens otippade i shoppingpåsen.


En ny parfym till samlingen

Foto: Privat



Min nuvarande "lilla" samling

Foto: Privat


Det ser inte bara fullt ut - det är faktiskt onödigt många parfymer i mitt badrumsskåp, så vad gör väl en endaste liten flaska till????

















Dagens tanke.

Idag var det min tur att lämna på morgon fritids, (första gången).

Det var många protester, gråt och allmänt ledsamt innan vi kom iväg - O vill verkligen inte vara på fritids på morgonen - och helst inte över huvud taget. Är det då konstigt att jag får mig en liten tankeställare om det är nåt som hänt där, någon fröken som det inte klickar med eller ett annat barn eller vad???

 

Idag/kväll när jag kom hem tog jag ett litet samtal med honom om det var någonting som hänt, vilket det nu inte var enligt honom, och han lovade att berätta om det skulle hända nåt i framtiden - vilket jag tror föga på, eftersom man får lirka/dra ur honom saker och ting, (fast man märker tydligt på honom om det är nåt).

 

Varför är inte livet lätt - och jag vill verkligen mina barn "allt gott"!!!


Tanke.....

Har tillbringat alldeles för många timmar på min arbetsplats - inget ovanligt nu mera tycks det. Till det skall tilläggas att jag har ett stilla sittande kontorsjobb, och jag vill lova att det har satt sina spår. Främst på kroppen. Visst borde jag börja träna, eller ta mig tid till det - men när-var-hur.

Det hjälper ju inte bara med vanliga korta promenader lite då och då/ allt mer sällan, och hur kul är det att träna själv. Då är det ju ganska lätt att tappa sugen när man inte har nån som pockar på och "tvingar" en till träning. Sen är ett uttryck som inte bara stämmer in på min tonåring, utan även mig vad det gäller träning för egen del.

 

Men jag borde verkligen ta tag i det lilla problemet - imorgon är en annan dag!


Min drömresa - sportlovet 2012

Funderar över hur vi skall samla ihop pengar till 3 veckors semester i Thailand på detta badplace.... O kan tänka sig att följa med just pga vatten parken och i tre veckor - därav planering över sportlovet.

Då gör det ju heller ingenting om han skulle lyckas pricka in lite sjukdoms tid som i Malaysia.

http://www.fritidsresor.se/boka-resa/HotelAbout.aspx?q=38761abd13e8465ebaeea98790e51dbe


Äntligen lite helg ledigt framför sig.

Ser fram emot en lugn och skön helg  - men inser att mina drömmar kommer att spoliera eftersom jag har tusen (överdriver bara "lite") saker inplanerade.

Skall gå upp tidigt imorgon och verkligen ta tillvara på dagen.

Hoppas att ni andra också får en bra helg som ni tar tillvara på, på bästa sätt!

Liten fundering.

Är tanken med semester att man skall arbeta in den före och efter sin semester ledighet?

Det slog mig eftersom jag i ca tre veckors tid innan semester hade kopiös övertid. Nu efter min semesterperiod (började jobba efter ledighet i måndags), har jag haft ett par timmars övertid varje dag. Idag inget undantag, ca 06.30 - 18.30 *hua*

Det är avtal (-s spelet) och ordinarie uppgifterna hela dagarna - fullt upp med andra ord. 

Men snart lättar det nog!

 


Hemma hos oss

Efter att ha haft ett rum med ständigt kaos (med lego, leksaker och allmänt lort) gjorde lilla mamma igår em/kväll en Total Make over i lilla O's rum, och resultatet som följer;





Läx/skrivhörna, Legosamling och allmän förvaring
Foto: Privat



Sov hörna (även om sängen aldrig används för det ändamålet) och TV/spel hörna
Foto: Privat



Kläd- och sak förvaring på väggen och i dessa tre garderobspartier
Foto: Privat



Fler hyllor och backar/korgar som slukar en hel del förvaring
Foto: Privat



Ett nystädat rum med större golvyta ger så klart ökad möjlighet att få plats med aktivt spelande, lek o bus
Foto: Privat

 

 




 


Ser snart slutet.

Lego marathon är inget kul - men fasen va stolt man är när rätta delen hittas och jag vill lova att det är många delar som har byggts ihop. Jag känner mig faktiskt riktigt stolt när jag ser resultate och faktiskt fruktansvärt dåligt samvete också, med tanke på vad allt detta lego måtte ha kostat.
Bortskämda unge - fast en del av legot är ju även storabrödernas förtjänst.






Hittade ett jättefint skåp för 900:- på Brohjälpen, och man ville ju inte pruta eftersom pengarna (skall) går till välgörande ändamål.

Foto: Privat

 



Påfyllt med Lego

Foto: Privat

 



Detalj - får endast lossas av O.

Foto: Privat

 



Mer utrymme på hyllorna i rummet

Foto: Privat

 



Mera Lego

Foto: Privat

 

Lite till

Foto: Privat

 



Massa Bionicles som skall byggas

Foto: Privat

 



Lite blandat som skall byggas

Foto: Privat

 



Leta högarna

Foto: Privat

 


Trodde inte att det kunde bli värre....

Regn i all ära utomhus - går väl an, även om än det är "sista" semesterdagen. Men när detta regn öser in i källaren, visserligen i det sovrummet/extra rummet som vi renoverat och som sedan totalförstördes eftersom rör skulle borras fram för renoveringen av badrummen.

Men ändå - så totalt onödigt. Det är mindre kul att vada i vatten inomhus och se på hur det vräker in utmed fönstret.

Till helgen OM "jag" får bestämma skall allt i det rummet rensas ut, och avfuktaren skall gå på högvarv. Sedan får vi planera utomhusjobbet så att INTE vattnet leds in mot husväggarna, *längtar inte*.

Att själv äga sitt hus när sådant här händer är ju mindre kul.
Det känns som om vi är i ständig renovering - badrummen skall man ju barra inte prata om, vilken kopiös tid det tar för vissa hantverkare att få ändan ur liksom....

Efter flera månader är iaf ett färdigt att användas, och det andra har vi bara stängt dörren till för att slippa se eländet. Jag som trodde att det skulle gå snabbare att anlita en fackman jämfört med att göra jobbet själva.
Märks det att man är trött på eländet?


Minns tillbaka på den gångna semestern del 1.

Sista semesterdagen för den här perioden, och den bjuder på gråväder.

Det är utlovat enligt nyheterna att det skall hålla på "hela" dagen, och jag är faktiskt villig att hålla med och lita på denna väderleksprognos - om än jag hade önskat annorlunda.

 

Så vad passar väl bättre än att blicka tillbaka mot den ledighet som varit, eller en liten del av den.


I början av min semester begav sig jag och O. ner till Skåne i ett par dagar, där vi besökte lekplatser, utflyktsmål och allehanda shopping.

 



O. i klättertagen på en lekplats i Båstad.

Foto: Privat

 



Turning torso i Malmö

Foto: Privat

 



Tittar på ryttartävlingar i gröngräset

Foto: Privat



Veckan innan skolorna skulle starta hade vi bokat stuga i Danmark, på Lalandia i Billund närmare bestämt.
Tiden spenderades i deras badland, med shopping och självklart på Legoland.

Jag kan lova att det regnade konstant den dagen vi var på Legoland. 90% ösregn och 10% duggregn.





På båten mot Danmark - Lalandia (Billund)

Foto: Privat


 

Målet med vår resa

Foto: Privat


 

Mot nya mål.

Foto: Privat

 

 

 

 


En torsdag i augusti.

Ibland verkar det som om hösten har gjort sitt intågande och verkligen är här på allvar.... men så fram emot em. spricker himlen upp och solen tittar fram med sin underbara uppenbarelse.


Idag var inget undantag precis, hade tvättat en maskin som jag planerat att hänga ut på fm. men insåg att det lika gärna kunde komma en skur som då skulle ha spolierat dessa planer på en "torr" tvätt.


Fattar inte att O skall vara så svår att få upp på mornarna, ständigt dessa fraser: skynda dig att hoppa upp ur sängen, men O kom igen nu då annars får vi springa "hela" vägen till skolan (det tar ca 2 min att gå) när jag sagt till för femtioelfte gången kanske han masar sig upp.... men då får man istället tjata om maten som skall ätas osv. Vi brukar iaf. hinna till skolan i god tid innan den börjar, men det är ju inget kul att tjata.

 

Efter skollämning blev det en "lång" promenad på ca 1 ½ timme *skönt*


Därefter fick jag besök av syster och vi promenerade in till centrum och intog en stadig fika på Stålboms, *mums* så det var den promenaden helt i onödan.


=)


Hemmafru 2.0

Tänk att få gå hemma hela dagarna och bara skrota eller "själv" få bestämma vad man vill fylla sin tid med....

 

Eftersom O har börjat skolan har jag ju all tid i världen att planera egen tid mellan 08.00 - 13.00 Och vad väljer jag då att pyssla med denna "dyrbara" tid... jo städa, tvätta, stryka o allehanda (intalade) måste jobb. *hm*


Inte speciellt smart egentligen.

 

Nä, NU skall jag ta mig tusan klä på mig varmt och bege mig ut på en "liten" power walk (dumt att chocka kroppen allt för mycket). Därefter får jag se om hantverkaren har dykt upp för att skita ner än mer här hemma - det är för övrigt ett kapitel för sig (våra badrum), och jag lär återkomma med bilder, resultat.

 

 


Lillprinsen börjar nollan.

Oj, oj, oj vad tiden rusar.... idag var det den stora dagen D när lillkillen skulle börja nollan.

Och ja, visst var han "lite" nervös när han skulle somna igår kväll. Det blev tidig läggning redan strax efter kl 20.00 Men han knoppade in så sent som strax efter 22.00 - kan ju iofs bero på att han låg i vår säng, (ville inte sova ensam) och vem vill lägga sig kl 20.00 (som vuxen).

Nä, så jag låg och kollade på Solsidan (på låg volym) och tänkte i min enfald att han skulle kunna somna bredvid. Men icke då, är man som sin pappa av det nyfikna slaget, (hi hi hi) så vill man ju inte missa nåt.

 

Så idag var det då tidig uppgång eftersom O började skolan redan kl 08.00 *jäsp* Mest trött var han själv.

 

Det är lite stimmigt och stökigt innan rutinerna har satt sig gissar jag, (gällande skolan). Men barnen kommer snabbt in i det och jag gissar att fröknarna inte är lika snälla/släpphänta när inte vi föräldrar är med.

Det blev iaf. skönsång av fjärdeklassarna, tal av rektorn, ballongutsläpp ochh glass - så långt var jag med. Därefter beslöt jag mig för att åka hem och låta min lilla "Nollagluttare" spendera egen tid på skolan tillsammans med faddrar, klasskompisar och fröknar.

Skall hämta åter vid 13.00 och höra efter HUR hans dag har varit????


RSS 2.0