Dagens O.

OM han själv får bestämma. De enda kriterier jag hade vad det gällde hans val av kläder denna dag var:
En snygg t-shirt (eftersom det väntades bra väder) och ett par snygga byxor, (enligt mina tankar ett par jeans).

 

Hans val blev något annorlunda kan man säga.

 



Långärmad tröja och ett par shorts, han får godkänt eftersom det matchar lite
Foto: Privat


The "big" pay bill day.

Mitt motto: Varför göra idag det du kan göra en annan dag"

Precis så är det när man via nätet skall betala sina räkningar - boring!

Jag väntar oftast in i det sista med detta nödvändiga ont. Inte för att jag lider av att pengarna på kontot minskar drastiskt. Nä, det är nog bara det där lilla att ta sig tid att göra det, som ändå måste göras.

Sedan förundras man varje gång över resultatet som blir kvar - hur mycket eller lite man har råd att konsumera kommande månad.

 

Nä, ännu tror jag mig slippa vara med i lyxfällan, *peppar peppar*

=)

 

Jag inser varje månad och lovar mig själv att jag skall sluta med min konsumtion på onödiga grejer som vi faktiskt inte behöver - men ett par ggr/ eller flera per månad invaderas vårt hem med grejer som bara bett om att få komma och bo hos oss, och som den snälla själ man är så är det ju okej.

 

Ha en bra fredag!


Ett litet livstecken.

Ja då vart det torsdag igen och jag kan börja fira helg.
Efter jobbet hämtade jag ut mitt beställda bokpaket från adlibris, och visst fanns det en och annan godbit som jag glömt att jag beställt. T ex Laila Lindholms senaste smaskiga bok. jag kanske skall testa mig på att slänga ihop nåt litet imorgon.
I veckan hämtade jag även ut mitt paket från H&M och visst blev jag lite besviken som alltid när det man beställt inte motsvarat förväntningarna. Den här gången var det en blus som var mer grisskär än min förväntning gräddvit *hm* man kanske kan ha den att måla i eller nåt.
Kläderna till O uppfyllde i allafall alla förväntningar. Nu krävs det bara ett ordentligt rens i hans garderob för att få bort det som är för litet och göra plats för det nya.

Halva arbetsveckan avklarad....

Yes, det känns fantastiskt skönt att veta att jag bara har två arbetsdagar kvar av denna veckan. Man kan ju nästan säga att jag arbetar halvtid - ledig fredag + helg och arbetar de övriga fyra dagarna, (måndag - torsdag) *gött*


I slutet på veckan är det två studiedagar för grabbarna grus här hemma, (torsdag och fredag). N har tagit ledigt på torsdag och hoppas jag då att han gör allt det praktiska (tråk- jobbet) här hemma, så att jag slipper.


=)


Egen tid.

Då har jag haft min första egen tid där jag själv fått bestämma VAD och HUR jag vill tillbringa den, utan någon som helst påverkan av andra. Orsak; jag har ju som bekant valt att gå ner i tid på jobbet, (plocka ut de sista föräldradagarna) och verkligen njuta av tiden att lämna/hämta på skolan, och vara den som först tar reda på "hur" dagen har varit.

 

Men hur har jag då valt att spendera mina timmar från lämning strax innan 08.00, fram tills hämtning strax innan 13.00;

Jo, men självklart började jag morgonen med en "rask" promenad i ca 30-45 min, därefter hem och skura toaletten, dammsuga och torka golv, tvätta, stryka, piffa, laga lite lunch och sedan njuta av mat och kaffe tillsammans med veckans inredningsmagasin och H&M katalogen, som jag inte hunnit kolla i tidigare - kan det bli bättre.
Mycket gjort med andra ord, missade dock trädgården.


Men imorgon är en annan dag och varför göra idag, det jag kan skjuta upp till morgondagen.

Trevlig fredag!


Utvecklingssamtal med förhinder.

Idag var tanken att vi skulle på utvecklingssamtal med O, inte för att jag fattar vad de skulle ta upp med tanke på hans korta skol-karriär.
Dagen till ära hade jag bytt arbetstid 07.00-16.00 fast jag började dock "lite" tidigare, vid halv sju.
Vid lunch ringde N och meddelade att läraren som skulle ha samtalet var sjuk........ *grrrrrr* visst man kan inte hjälpa att man blivit sjuk, men jag meddelade min sambo att nästa gång vill jag allt ha ett inflytande vad det gäller tid för samtalet, dvs helst inte före kl. 17.45 med tanke på mina arbetstider och restid. Undrar hur stort inflytande jag får ha.

Shopping online.

                                                                      
  
                                                                  Logga: hm.com.se 


Min favvobutik på nätet är helt klart H&M. Var ute och  surfade runt på nätet igår kväll efter kläder till O.

Eftersom jag (enligt mig) jobbar på tok för mycket och inte anser mig ha tid eller lust att springa runt i butiker, kikade jag på vad som finns att tillgå ute i cyberrymden.


Hade planer på att beställa två lekdressar från "Vossatassar" - Men nä, då gick det inte att beställa från Sverige, *hm* irriterande eftersom jag tyckte att dessa dressar verkade coola och med bra kvalitet. Vet någon var man annars kan få tag i kläder från detta norska märke?

I allafall finns ju alltid H&M så jag lade in en order och nu är det bara att vänta tills de behagar dyka upp, *spännande*.


Fattar inte hur ungen emellanåt växer så det knakar - blir lika chockad varje gång. Lillkillen håller på att bli stor. Fast han kommer ändå alltid att vara mammas lilla bebis.

 


Resan är bokad.

Hit skall vi åka i början av nästa år, *längtar*.

http://www.ving.se/charteraccomodationinfo?ItemId=2077&SelectedPackage=57_c3_HKT4_PHOR2_VS1%3a3_H12c1_E3_CPHd201202173_HKT22%3a2_VS2_511%3a&BookingQuery=-1%3a69%3ad201202172583%3a0%3a22%3an1%3a3_42%3a42%3a6%3a-1%3a2%3a&UseBookingFlow=True



Trädgårdsarbete....

... som terapi.
Det hjälper, när hjärtat slår i 180 och huvudvärken gör sig illa påmind - kan det vara stress-symtom måntro?


Idag har verkligen varit en alldeles lugn dag, visst har ett par små måsten smugit sig på, men jag har avverkat dem i min  takt och när det passat mig.


Började att höstpåta lite i landen, och visst var det rogivande ända fram till åskan och regnet gjorde sig påmint. Då insåg jag att det var dax att gå inomhus eftersom jag inte vill bli en fackla i blixtarnas sken.
Var även ute en stund efter ovädret - för att flytta runt lite växter, men det var ju mindre kul eftersom jorden mer betedde sig som lervälling.


Fick i allafall plockat upp de sista morötterna ur grönsakslandet, och de skall minsann tas tillvara på och tillagas eller ha att bakas med.


Läste i nåt magasin (som jag ständigt envisas med att släpa hem från affären) om en kvinna som levde i ett självhushåll på det som jorden och djuren gav + allehanda byteshandel av varor och tjänster. Tänk den som hade samma möjlighet att leva för sin egen skull och inte andras.

Jag tror å andra sidan inte att det skulle fungera här eftersom man/jag både vill ha och äta kakan.

 

 


Äntligen fredag, eller fredagsmys.

Då var äntligen denna arbetsveckan slut. Den har varit otroligt intensiv med ofantligt mycket to do på agendan.
Jag har nog aldrig längtat så mycket efter en lördag, då jag för övrigt bara skall sova ut och ta det allmänt lugnt.
Nu är det ju inte säkert att det blir så, eftersom planer kan ändras.
Hoppas på en bra helg med sol och värme!

Dagens tanke.

Funderar på om vi på kontoret kan göra en "SAAB" - d v s vänta med löneutbetalningen en månad eller nåt. Vi har så ofantligt mycket att göra, vi jobbar mer än vad vi borde och ändå hinner vi inte med!

 

Men, det blir nog bättre! Det kan ju knappast bli sämre.


Jag är tacksam för....

  • Att jag har en familj att komma hem till efter en lång dag på jobbet.
  • Jag har ett arbete - om än mer utvecklande och mindre stress hade varit att rekomendera.
  • Att jag får leva och bo i Sverige med alla de fördelar som vi faktiskt har i vårt land.
  • Jag bor i ett eget (bankens till viss del) hus som jag gillar.
  • Vi (jag och  familjen) håller oss relativt friska.

Det finns så mycket orättvisor i världen så låt oss vara lyckliga och ta tillvara på det som du fått och förvalta det på bästa sätt!


*hm* Var det verkligen jag som skrev ovanstående?

=)


När går man in i väggen????

Eller framförallt hur vet man om man går in i väggen. Idag var det en kollega till mig på kontoret som gick hem sjuk, eller vad man nu kan kalla det. Det var ingen vanlig förkylning eller ens feber. Det märktes redan på morgonen att hon inte var okej/eller som hon brukar.

Jo, visst har vi varit underbemannade ett bra tag, eller månader, eller iaf. minst hela den tiden jag har varit anställd och säkerligen längre än så.
Vi är 4 personer som skall göra allt vad gäller personal och då pratar vi om ca 1100-1200 anställda, tilläggas alla de nya som kommer nu i höst, samt gärna göra lite lönekörning - så att alla blir glada och nöjda i slutet av månaden.


En av kollegerna är på semester, visserligen bara i en vecka, "thank good"! Men det känns som om min/och övrigas sommarsemester skall jobbas in både före och efter respektive ledighet - är det rätt?


Det blir säkert bättre - för vem har tid att gå in i väggen?


Söndags tankar.

Jaha då har snart denna helg passerat och en ny arbetsvecka skall ta sin början.
Dagens agenda bjuder på röj på garagevinden - måste. TAnken är att vi skall gå igenom vad som finns; sortera rensa och eventuellt sälja. Funderar på att skicka T's saker till honom. Jag menar bara att har man ett eget boende sedan en lång tid tillbaka så bör man ju ha alla sina sake hos sig.
Kanske hittar man någon bortglömd liten grj som man kan dra nytta av.
Trevlig söndag!

Hur mycket kan det regna egentligen?

Ja, nu tycker jag väl ändå att västsverige har uppfyllt sin kvot av regn - med råge. Nåja, det var ju bra väder i söndags (en dag), men utöver det så kan jag nästan lova att det har regnat varenda dag, och idag inget undantag.

 

Så ser man på nån reklam på TV hur ett litet barn någonstans i världen gräver efter vatten i en lerpöl. Var är rättvisan där????

 

Igår kväll/natt låg jag och kollade på filmen 2012, (tror jag att den heter). Är det då så konstigt att man får lite konstiga griller inne i hjärnan. Jag tänker som så, (eller tänkte på väg till jobbet i morse):

Skulle det ske en naturkatastrof, (jordbävning, tsunami eller liknande) på en vardag, (då jag oftast är på mitt arbete) mellan 07.00 - 18.00 (ungefärlig tid då jag är borta från hemmet) då har jag ju ingen som helst chans att vara ens i närheten av mina nära & kära. Eftersom det tar ca ½ timme att ta sig från jobbet och jag kan gissa att det kan hända mycket på denna halvtimme, där alla sekunder är guld värda.

 

Nä, får försöka samla lite positiv energi istället.... samtidigt som räddningsfordon drar förbi fönstret med påslagna sirener.

 

Ha en bra lill lördag!


Lilla julafton.....

.... OM man heter O. Han har nämligen blivit alldeles för stor för sin gamla cykel, (som han för övrigt fick när han fyllde tre). Så idag var det dax att hämta hem den han hade sett ut för ett tag sedan.

 

 


Man måste förbereda sig som en proffs cyklare

Foto: Privat

 


Om man skulle välta är det bra att ha skydd

Foto: Privat

 


Lite stolt är han allt

Foto: Privat

 


Det är bra att öva sig på en stor skolgård

Foto: Privat

 


Visst kan han cykla på sin nya cykel

Foto: Privat

 

Lilla killen har blivit stor - dax att sälja den gamla cykeln och plocka bort cykelsitsen bak på mammas cykel.


Äntliggen fredag.

*LIKE*

Välbehövlig helg står för dörren - måtte den bjuda på idel solsken.


Trevlig helg!

RSS 2.0