Sommar!

"Underbar" ledig dag som till stor del tillbringats utomhus.

 

Började dagen lika tidigt som vanligt med kaffe o macka utomhus hängande över dagsfärska nyheter, i form av dagens lokala tidning.

 

Sedan slängdes överdraget till polen av i rask takt, eftersom jag visste att jag/vi skulle komma att nyttja den flera ggr. idag.

 

Har verkligen BARA slappat och njutit av en dags ledighet, tillsammans med världens snällaste lilla 6-åring.

 

 

O. skrapar fram små prylar från en sandsten, (leksak som ingick i veckans Kalle Anka & CO).

Foto: Privat

 

 




Bränner fett.

Foto: Privat




En vanlig tisdag kväll.

Oj, oj, oj.... vad jag är "dålig" på att uppdatera!

 

Nåväl dagen har bjudit på ett strålande väder - många plus på termometern idag kan jag lova, och vad passar väl då bättre än att fira detta genom att sitta inomhus som den kontorsråtta jag är till vardags.

Hade gett en stor slant för att ha haft ett utomhusjobb idag.

 

Efter jobbet dök dá familia upp för lite shopping . jag började med att dra runt O till skoaffären utanför, och inhandlade två par nya skor lagom till sommaren/skolstarten, (senare i höst).

Tänk vad fort tiden går. Mammas lilla kille skall börja nollan till hösten, *suck*!

Shoppingbesöket avslutades med ett kort besök på Mc D.

Linus har agerat chaufför - och får helt klart väl godkänt!

 

Nu skall jag få iväg lillkillen till duschen och därefter "nattning". Men det är ju inte lätt eftersom han fått två nya spel till sitt Nintendo DS som "BARA" måste spelas klart först..... och helst hinna spela lite mer på mammas nya onödiga pryl - telefon.

=)


Dagens hälsning.

Trevlig Midsommar!

 


Ännu en dag passé.

Ännu en dag som startade i ottan. Resultat: arbetade för länge och fick gjort ofantligt mycket - känns som om jag är "lite" ikapp i alla fall, OM än jag har mycket som skall göras även imorgon.

På rasten, (efter att jag shoppat nödvändigt ont i butiken) sprang jag ut en liten vända till skoaffären och vips så stod det ett par eller två par skor och "ropade på mig".

Kunde ju inte annat än haffa dem..... de var ju billiga *hm* eller onödiga.

 








Väl hemma insåg vi att det var nödläge att ta tag i bokningen av våra semesterplaner.... "lillsemester" till Legoland. Eftersom jag i vissa fall känner mig lite halvsnål, (det beror ju på vad det gäller), så vill man ju komma så billigt undan "som möjligt".

Så det blev till att leta runt på nätet..... *hm* billigt och billigt! Till på köpet så strulade bokningen av båtresa, med resultatet att jag inte kunde boka eftersom min E-postadress redan var upptagen. Av mig själv!!!

Men det mesta är i allafall bokat - eller boendet då.

 





Nu vankas det tvagning av O, och därefter mys pys i sängen tillsammans med en dvd film som han har valt.

*Like*

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ser fram emot.....

.....SEMESTER!

Nu är det bara 5 veckor + 1 dags arbete kvar innan jag får gå på välbehövlig vila.

=)


Handledarutbildning.

Japp, så har man återupplivat sina kunskaper och självklart anser jag mig ju vara en rekordelig handledare NU när mellan skall ta körkort!

Efter fyra timmars intensiv utbildning ser jag fram emot lite kvällsmys framför DVD'n tillsammans med lilleman och en film som han har valt

Natti, natti!


Kvällsmys....



Älskar att umgås med lilleman - han är underbar/rolig/jättesnäll!

Kvällen i bilder:



Koncentration
Foto: Privat




In action!
Foto: Privat




Där satt den!
Foto: Privat




Även lite lärorik lek.
Foto: Privat


Mys måndag.

Ny vecka då, med nya utmaningar!

Började senare idag eftersom jag hade en tid inbokad hos sjukgymnasten kl. 10.30. Fy 17 vad han slet och drog idag - men attans så mycket bättre det är nu ikväll. Om än fortfarande ont och ömt efter allt knakande och akupunkturen. Men vill man bli bra så antar jag att det skall kännas.

Efter jobbet gjorde jag en snabb överblick i butiken efter krukor till balkongen, (vägghängda eller liknande). Men utbudet var inte alls det bästa, så jag får väl leta vidare någon annanstans.
Vi var ju och shoppade balkonglådor och blommor igår och det blev helt ok när det var klart - vad gör man inte för att piffa till lite.


Kvällen har ägnats åt umgänge med "måndagsmys"






Att spela med O. är hur kul som helst - han tror att han skall kunna besegra "mästaren"

Foto: Privat


Allmänt

Ja, så hade halva veckan passerat - imorgon slår jag till med en knappt halvdag.... 7-11.45, eftersom jag skall iväg till sjukgymnasten och förhoppningsvis mer nålstick så blev det en "kortdag", *gilla*.


Frågan är väl bara OM min chef kommit ihåg att jag ändrat min arbetstid och skall sluta tidigare, eller om jag måste påminna denne.


Egentligen har jag inte tid att sluta så pass mycket tidigare, eftersom jag ligger så kolossalt efter med mitt arbete, men så är det när man är överbelamrad med jobb. Fatta att nåt annat bara hade varit en lysande utveckling på ALLA plan och då nära hemmet. Så nog finns det en anledning till att jag letar aktivt också. MÅSTE ju bland annat ta upp detta med chefen på mitt utvecklingssamtal med denne på fredag - synd bara att jag inte ÄNNU funnit en enda positiv sak att ta upp med nuvarande tjänst. Men det är ju nån dag kvar så....


Hämtade O. hos en kompis direkt efter jobbet (18.00), därefter åkte vi hem och bytte snabbt om till badkläder och svalkade av oss i poolen. Det behövdes verkligen eftersom det var så svettigt i luften - tryckande!


Sedan har det blivit lite surfande - jobbsökande, inte många nya sedan igår *tyvärr*


Såg även att skattepengarna kommit in på kontot... dock något mindre än vad jag hade trott/hoppats på/räknat med. Men allt är ju bättre än inget OCH jag skall minsann INTE gnälla eftersom det finns de som har det betydligt värre. Men man blir väl aldrig nöjd och ett som är säkert är ju att man skall vara två stabila inkomster i ett samhälle som idag för att överleva.

 

 

 


Du gamla du fria.....

Ja, ingen har väl undgått att det idag är Sveriges nationaldag. Fast "vi" har inte firat den nämnvärt - annat än att det varit en extra dag ledigt som åtnjutits i solen.

Det har dock blåst en hel del här nere på västkusten, men det hindrar ju inte solälskare att hålla sig utomhus. Sitter ju inne på kontoret hela veckorna, så man måste ju passa på när tillfälle ges.

Efter frukost åkte vi iväg till svärmor en vända för att sno/norpa/få en hel del av hennes sparade trasmattor, (säg vad inte den kvinnan sparar på) *gillar* O's farmor - hon är guld och ställer upp i alla väder med ALLT!
Så denna dagen har jag även pimpat balkongen, bara "lite" för att skapa någon form av mysfaktor. I veckan skall det inhandlas, (ännu mer hejdlös/onödig shopping) blomlådor i massor och en hel del växter och pyngel....
*Like*
Får ju passa på medans man har samma stadigvarande inkomst, för den lär ju minska i framtiden OM jag får som jag vill på min nuvarande arbetsplats.
=)

Det blev en hel del dopp idag även om det blåste lite mer idag, jämfört med igår.
Foto: privat


Min lediga söndag!

Vaknade runt kl. 07.00 och beslöt mig för att omedelbums bege mig ut på en arla morgonwalk....
Det blev en tur som varade i 1 ½ timme, och den gick bland annat ner till havet och bort mot campingen.

Det var en händelsefull och solvarm promenad som bjöd på allehanda sevärdheter; så som överfulla soptunnor - visst folk är verkligen relativt ordentliga med sina sopor, (hitills i början av sommaren iaf.) men när man väljer att placera ut sopkärl med ytte, pytte små hål att slänga sina sopor/soppåsar i så fattar även jag att folk bara lämnar sin skit strax intill - självklart hade jag INTE gjort likadant!
Hundlatrinen var inget undantag, den var verkligen knökfull med hundbajspåsar - så jag fattar ju "lite" att det låg en hel del av dessa påsar även utanför.
Väl borta på campingen vid stugbyn kom en kille i cirkus 8 års åldern ut och ställer sig vid ett träd, (först trodde jag att han spanade efter en kompis eller nåt) men, nä då han ställde sig där och tömde sina reserver - "mindre trevligt" Hur fXn kan man med. Vem 17 lär ungarna att det är helt ok att lämna sina avtryck här och där.

Nåväl, trevligheter då:
Fick N. att sätta upp poolen och fylla den med "svinkallt" vatten, eftersom vi fortfarande inte har någon platsbyggd variant och säkerligen INTE kommer att få det denna säsongen heller.
Men vad jag har doppat mig och plaskat runt, för att bevisa att vi minsann "bör" skaffa oss en, med pooldäck och hela kittet.
:-)

Har även pysslat runt lite och botaniserat bort ogräs på tomten, som för övrigt är ganska avkopplande, om än inte någon speciellt rolig sysselsättning.



RSS 2.0