En helt vanlig torsdag

En ny dag med nya överraskningar....

 

Efter en "lång" frukost utomhus med allehanda gamla och nya nyheter väntade så dagens to do list på att bli avbockad. Går inte in på några detaljer eftersom de allra flesta vet vad det innebär om man vill hålla ett något sånär anständigt rent & fräscht hem.


Var en tur in till centrum, Försäkringskassan närmare bestämt. För att fixa min nya årsinkomst - woine woine - inte lätt vill jag mena, nä krångligt skall det va. Man kände verkligen att här kommer jag och besvärar dig, och tar upp din dyrbara tid". Men kan jag hjälpa att man/jag inte kunde ändra det på nätet. Nä, det gör man när man anmäler ett ärende och jag hade ju redan ett pågående ärende hos dem. F'låt lilla "tanten" att jag upptog din dyrbara tid!


Idag lagade "vi" mat från grunden - eller nästan, det blev ju Mamma scans köttbullar eftersom O inte gillar hemlagade sådana. Vi hade bestämt sedan tidigare att vi minsann skulle plocka potatisar och morötter från det egna landet. Nåväl, morötterna är i minsta laget, (syns de).




Årets skörd

Foto: Privat 


Samtidigt som maten puttrade på spisen passade O på att ta en soft fruktstund framför TV:n





Mjukstartar innan lunchen

Foto: Privat

 



Dagens lunch hemma hos oss

Foto: Privat


Vi eller jag är fenomenal på att starta/dra igång olika projekt här hemma, och riddarborgen/kojan är inget undantag. Den skall ju helst bli klar innan O är alltför stor. Så lagom till N's semester stressade jag på honom lite extra. Nu börjar det ju i allafall att likna nåt, jämfört med tidigare då det bara var fyra plintar nedgrävda i gräset.

 



Grunden är där i allafall

Foto: Privat



Om jag börjar måla lite smått, så kanske "någon" inser att det är läge att snickra klart det sista också.




Att måla är så där (inte jätte-) kul

Foto: Privat



Ikväll väntas Popquiz på Harrys tillsammans med ett gäng kusiner och syskon.


Jag har gett ett bidrag - Har du?

Jag tänker som så: ett litet bidrag är bättre än ingenting alls, och OM alla skänker i alla fall något så blir det förhoppningsvis bättre för en hel del människor som har det som sämst. Det du skänker vad räcker det egentligen till här i Sverige.... jag gav 200:- det är 3-4 inredningsmagasin, eller i bästa fall 1½ beyblade (leksak), en skjorta jag köpte på H&M häromdan..... ja, liknelsen kan göras oändlig, Men var och en väljer ju själv OM man har råd att bidra med något eller ens om man vill det. Ett bidrag kan förändra liv.

JAG VILLE - VILL DU!



http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=sa_omfattande_ar_katastrofen_pa_afrikas_horn&videoid=1823376

 

Mitt i veckan dagen....

Så var det alla redan onsdag då, och vilken onsdag sedan. Den visade sig från sin allra bästa sida - med idel strålande solsken hela dagen!


Förmiddagen ägnades åt sol, pool och solstol.


O totalvägrade att vara ute mer än nädvändigt denna "härliga" dag. Tror allra minst att han är allergisk mot fint väder.


Finns det något mer underbart än att börja dagen med en lång frukost utomhus och njuta av sällskapet (O för min del) eller läsa morgontidningen i lugn o ro.

 

Semester är en tid då man skall unna sig saker och inte ha allt för många måsten på sin agenda.... Därför har jag och O unnat oss att äta ute, (av bekvämlighet för mamma). I måndags blev det IKEA som lagade maten, igår var det Tex mex stället i stan och idag blev det Mc D. *hm* inte det bästa valet dock enligt mig, men O vart ju förtjust.


Eftermiddagen ägnades åt en match i minigolf.




Förbereder sig för slag blir det en spik måntro?

Foto: Privat




Resultatet

Foto: Privat


Nä, jag behöver inte vinna varje gång - men det är ju roligare när jag gör det!

Lovade O att om han vann så skulle han få en glass och om jag vann så skulle han få en glass. Så oavsett om jag eller han vann så fick han en glass.

Själv köpte jag en cola som någon lade beslag på.


Foto: Privat

 

 

 


Dag nr 2 av min ledighet snart avklarad.

Jaha så har ännu en dag snart passerat....

 

Det känns som om jag hunnit med hur "mycket" som helst och ändå inte.

 

Idag åt vi lunch ute på det nya "Tex mex" stället i stan - det var väl sådär, eller helt ok. Litet hak och faktiskt dyrare än dagens på många andra ställen, med tanke på att dricka inte ingick i menyn och O's alternativ på barnmeny inte var speciellt billigt. Men nåväl, nu har vi ialla fall testat och kanske att vi går dit nån annan gång.

 

På eftermiddagen och kvällen har jag gjort ett grovryck i trädgården, och jag vill lova att det behövdes - kan väl säga att tre veckors övertid på jobbet inte gjort att man varit speciellt sugen på att vara ute i trädgården och arbeta. Men nu skall det bli "andra bullar" och jag skall verkligen ta tag i allt här hemma - hoppas jag!


Har även satt N i arbete med att färdigställa O's riddarborg/koja och därefter gräsklippning, *hm* inte vidare snällt kanske.

=)

Vädret blev toppen här på em. varmt och skönt och lagom med sol, funderar på att dra in till centrum och flanera runt lite - bara en tanke.

So long!


Mina mål med dagen.

Idag väntar en sådan där tråkdag då jag först "måste" fixa lite nödvändigt stök o bök härhemma.

Har visserligen redan klarat av cleaningen i köket och skall strax hänga upp tvätten. Något kluven dock eftersom jag inte bestämt mig för om den skall hängas upp utomhus eller inne - beroende på att vädret är lite lurigt idag.
Men, det lutar åt utomhus.


Därefter väntar toaletten och golven på en allmän rengöring. Sedan planerar jag in en kort paus över en kopp kaffe och några nya inredningstidningar, (som inhandlades igår).


Innan kvällen skall det även ges tid till vårt Lego maraton - att bygga klart en eller ett par modeller.
Måste få tag i ett glasskåp (helst låsbart som bara O har nyckel till) där vi kan ställa in ALLA byggmodeller utom håll för de som förstör till O's stora förtret......

 

Hoppas på en bra dag!


Äntligen.

Då var det dax för lite ledighet då..... hela 4 veckor närmare bestämt. Det skall bli "så" otroligt skönt att bara få göra det man vill och vad som faller på en utan en massa krav och måsten, (nästan).


Idag planerar jag och lillprinsen en tur till Kungsmässan/Freeport/IKEA, och förhoppningsvis lite shopping. Vädret är ju si sådär och jag hade ingen jättelust att vara hemma och städa och dona - därför väljer vi istället denna lilla utflykt. Hoppas bara att inte alltför många kommit på samma tanke. Eftersom det är lönedag så skulle jag inte bli förvånad!


Dax att ta tag i morgonbestyren innan vår resa börjar.......


Min hjärna har kommit.

Äntligen fick jag ännu en liten överraskning i lådan, (det är ju bara en vecka sedan mitt beställda bokpaket från Adlibris damp ner - eller rättare sagt som jag fick hämta ut från postutlämningen).

Så idag fick jag ännu ett litet paket.... på en beställning jag hade gjort.


 

Spännande spännande -Vad kan det vara?

Foto: Privat

 




Min nya hjärna i (nästan) fickformat.

Foto: Privat

 

Efter en lång dag på jobbet, (varför bryta ett pågående mönster) insåg jag att det var läge att kolla igenom bokningen till Lalandia innan vi ger oss iväg - fick väl en snilleblixt eller nåt.

Insåg till min förskräckelse att sista betalningen för stugan skulle varit inbetald för en 1 vecka sedan. HUR kan "jag" ha missat det som skall hålla hjärnkoll på allt!!!???

Men det var ju bara att betala det sista och hoppas på det bästa. Bättre sent än aldrig!

 

 


Musik i sommarnatten.

Efter en intensiv arbetsvecka har nu helgen gjort sitt intågande. jag är sjukt trött efter alla måsten som gjorts på jobbet och som resulterat i en hel del övertid - vilket kanske gjorde att jag sov alldeles för länge i morse.

 

En annan bidragande orsak till det kan ju ha varit att jag och O var på Visfestivalen i torsdags och bland annat njöt av tonerna till mr Isacsson.... O satt som ett ljus hela tiden från kl. 19.00 till 23.30, fatta att man har en liten knatte som är alldeles underbar. Det är de för övrigt alla tre, var och en på sitt sätt!!!!

 

Imorgon bär det av till Ullared för att njuta av Diggiloo gänget och senare i augusti skall vi spana in Orup som spelar på "bullar och bång" *längtar*. Så det blir en sommar i musikens tecken.


 

 

 

 


Passa på att njuta av det lilla.

Är faktiskt glad att jag har ett arbete, (om än ett lugnare mer harmoniskt tempo hade varit att rekomendera).Tiden på arbetet går så otroligt fort - vilket jag hellre föredrar än att ha ett arbete där tiden segar sig fram p g a nada att göra.

Min familj är kärnfrisk *peppar peppar* - och vi vabbar sällan.

Har tre härliga barn.

Har en "underbar" farmor som ställer upp närhelst vi behöver passning av lille O.

Som jag alltid säger: Vi har tak över huvudet och mat för dagen".... Vad annat skall man begära?

 

Idag mitt i värsta stressen fick jag ett telefonsamtal.... fattade först inte vem det var - men det visade sig vara min frisör, som undrade OM jag kunde ändra morgondagens frisörbesök till idag. Självklart kände jag att det var ett välbehövligt positivt brejk denna vanliga tisdag em/kväll.

Med resultat slingor och klippning d v s uppassning/frissering/lugn och ro (egen tid) i över en timmes tid.

Resultatet:


 

Om inte annat så matchar jag ju den beiga inredningen.

Foto: Privat

 

 





Måndag....

En ny arbetsvecka har gjort sitt intåg, och vad passar väl bättre än att gå ut hårt och avverka ett långpass, 06.30-18.30. Visst det var inte planerat att arbeta "så" länge. Men det finns jobb så det räcker och blir över.

Gissar att följande veckor fram till min semester ser ungefär likadana ut - d v s en hel del extratid/övertid, *hm*.



Nu väntar en avkopplande lugn kväll framför TV:n..... datorn tillsammans med O.

 

 


Vår lördag.

Sedan "lång" tid tillbaka var det redan bestämt vad vi skulle hitta på denna lördag. Efter ett besök på Knutstorp ring STCC hade vi bestämt oss för att det inte var sista gången som vi gjorde ett besök att spana in snabba bilar och motorcyklar.

 

Så jag och Oscar var på plats vid 10 snåret och gjorde en heldag på motorbanan i Falkenberg.

 

 

Foto: Privat

 

 




Foto: Privat


Bockar av dagens agenda.

Tvätta

Frukost och morgontidningen

Stryka

Betala räkningar

Städa

Leka med O

Besöka Telia butiken

ev. "lite" shopping

Bädda

Vattna

Laga middag

Städa igen eftersom T är här och fixar lite elektriskt


Veckohandling


Dagen så här långt.

Tvätta

Frukost

Stryka

 




Foto: Privat

 

Betala räkningar

 



Jag skall nog ha råd att leva denna månad med, *ler*.

Foto: Privat



Nu skall jag ta en välbehövlig (micro) paus, som skall avnjutas med en god kopp kaffe och ett par nya inredningstidningar - min last.

 


Uppe med tuppen - nästan (för att vara ledig iaf.)

Fredag och värsta "MÅSTE dagen"!

 

Dagens To do list:

Tvätta

Frukost och morgontidningen

Stryka

Betala räkningar (skulle gjort det senast igår, men....)

Städa

Leka med O

Besöka Telia butiken

ev. "lite" shopping


RSS 2.0